Alles wat je moet weten over Licor 43

Heb je zin een feestje met een lekker drankje? Dan mag Licor 43 eigenlijk niet ontbreken.  Met zijn warme vanillesmaak is Licor 43 een voor de hand liggende optie voor een flip. Dit is een overvloedige, aanzienlijke alcoholische drank met een heel ei. Hoe maak je dit en wat moet je nog meer weten over deze likeur? Lees snel verder voor het antwoord. Hierdoor weet je zeker dat je een heerlijk drankje zelf kunt samenstellen zodat je altijd in elke gelegenheid een heerlijk drankje kunt serveren. Mocht je het tekstueel lastig vinden om te begrijpen, dan is het zeker aan te raden om online te kijken naar filmpjes die je meer inzicht geven in de mogelijkheden.

Hoe maak je een flip met Licor 43?

Licor 43 is niet voor niets een populair drankje. Een flinke scheut bourbon versterkt de karamel-vanille tonen en verwarmt je. Bovendien kun je met deze alcoholistische versnapering vrij eenvoudig een flip maken. Natuurlijk leggen we je graag uit hoe dat moet. Gebruik ten eerste een drank shaker zonder ijs. Integreer 2 ounces bourbon, een klein beetje Licor 43, een vleugje siroop en een heel ei. Schud dit alles zonder ijs voor een frisse smaak en schud nogmaals voor een heerlijke shake.

Deze likeur veroverd de wereld

Soms kom je een likeur tegen die je meteen enthousiast maakt. Licor 43 voldoet aan alle eisen die een drankje moet hebben. Het is smaakvol en zorgt ervoor dat een feestje net iets gezelliger wordt. Wist je dat het de meest prominente likeur is in zijn thuisland Spanje? Het is ook heel populair in Mexico en diverse Latijns-Amerikaanse landen. Inmiddels heeft het drankje ook Europa en Noord-Amerika veroverd. Het alcoholpercentage van Licor 43 is 31 procent. Dus gebruik er niet teveel van, als je wilt voorkomen dat je ’s ochtends wakker wordt met een kater…

Cuerenta y tres

Licor 43, oftewel Cuarenta y tres in het Spaans, wordt gemaakt van fruit en een breed scala aan geurige natuurlijke kruiden en specerijen. Het bevat in totaal 43 ingrediënten. Dit verklaart uiteraard de naam van de likeur. De 43 ingrediënten zorgen voor een warme en aangename smaak, waardoor het heerlijk is om in verschillende alcoholische drankjes te verwerken.  Denk bijvoorbeeld aan koffie en thee, maar ook in combinatie met diverse vruchtensappen en zelfs cola, sinaasappelsap en melk. Je kunt er dan ook van alles mee. Wees dus een beetje creatief, voeg het doe aan een drankje en shaken maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *