Een professionele frietsnijder kopen, waar rekening mee houden?

Er zijn zo van die zaken die je niet alleen thuis in de keuken hebt staan, maar die ook voor je horecazaak van belang zijn. Eén van deze zaken is een zogenaamde frietsnijder. Vroeger was het zo dat mensen ervoor kozen om steevast hun frietjes met de hand te snijden. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Een professionele frietsnijder kopen zorgt ervoor dat je niet alleen eenvoudiger, maar bovendien ook merkelijk sneller frietjes kan snijden. Ben jij ook van plan om in jouw horecazaak verschillende gerechten te reserveren met frietjes? Dan zal je kunnen vaststellen dat het kopen van een echt degelijke frietsnijder helemaal geen overbodige luxe zal zijn, integendeel. 

Welk materiaal is het interessantst voor je frietsnijder? 

Ga je een frietsnijder kopen? Dan is het eerste punt waar je aandacht aan moet schenken het soort materiaal waar de snijder uit is vervaardigd. De kans is zeer groot dat je ook bij je thuis over een bepaalde frietsnijder beschikt. In het merendeel van de gevallen is het zo dat deze frietsnijder is gemaakt van een hard plastic. Daar is op zich niets mis mee, niet in het minst omdat je bij je thuis doorgaans alleen voor de gezinsleden frietjes gaat maken. In een horecazaak is dat natuurlijk anders.

Omwille van bovenstaande reden wordt het sterk aangeraden om bij een professionele frietsnijder kopen te kiezen voor een exemplaar gemaakt van RVS. Dergelijke frietsnijders staan erom bekend niet alleen ongelofelijk kwalitatief te zijn, daarnaast zijn ze ook zeer hygiënisch in gebruik. Dit is voor professionele omgevingen dan ook ongetwijfeld de meest interessante keuze. 

Over welke dikte moeten je frietjes beschikken?

Zeer belangrijk om rekening mee te houden bij een frietsnijder kopen is de dikte waar de frietjes over moeten beschikken. Er wordt in de praktijk zeer vaak vanuit gegaan dat je met elke frietsnijder elke dikte van frieten kan snijden. Dat is echter helemaal niet juist. De dikte van een friet kan variëren van (kleiner dan) 5mm tot 15mm. Het spreekt dan ook voor zich dat je altijd moet nagaan of de messen deze verschillende diktes kunnen realiseren of niet. Wil je graag een frietsnijder kopen die al deze verschillende diktes voor jou kan snijden? Dan zal je wellicht wel rekening moeten houden met een prijskaartje die iets hoger zal zijn gelegen dan de eenvoudigere modellen. 

Hoeveel kilo friet kan je snijden met je frietsnijder?

Bij een frietsnijder kopen zal je natuurlijk ook altijd stil moeten blijven staan bij het aantal kilo friet dat je er bijvoorbeeld per uur mee kan snijden. Ook deze capaciteit is sterk afhankelijk van de frietsnijder in kwestie. Vooral van belang om op dit vlak rekening mee te houden is het verschil tussen een manuele evenals een elektrische frietsnijder. Voor een manuele frietsnijder geldt dat je natuurlijk zelf nog altijd heel wat fysieke inspanningen moet leveren. Voor een elektrische frietsnijder geldt dat dit helemaal niet het geval is. Zij doet al het werk dan ook voor jou. Wanneer je kiest voor een professionele frietsnijder die beschikt over een elektrische werking zal je kunnen vaststellen dat deze niet zelden eenvoudig tot wel 150 kilogram friet per uur kan snijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *