Eten in Aquitaine Frankrijk!

aquitaine frankrijk

Als je een vakantiebestemming aan het zoeken bent, zoek je waarschijnlijk op temperatuur, cultuur, winkelgebieden maar ook op eten. Het  eten en drinken van een land is natuurlijk erg belangrijk wanneer je daar een bepaalde tijd bent, traditioneel eten van een land is speciaal en altijd de moeite waard om te proeven wanneer je er bent. Zo heb je een stad in Frankrijk genaamd Aquitaine, hier heb je allerlei lekkere restaurantjes waar je volgens velen heerlijk kan eten. Je hebt er traditioneel eten die je echt geproefd moet hebben wanneer je in deze mooie stad bent. 

aquitaine frankrijk

Traditioneel eten?

Wanneer je dus de stad Aquitaine frankrijk de stad in Frankrijk bezoekt, is het eten wat je hier kan krijgen heerlijk en ook speciaal. Als je door de straten loopt vind je allerlei leuke plekjes waar je verschillend eten en drinken kan verkrijgen. Zo heb je ook allerlei traditioneel eten, zoals: 

  • Gelei van sauternes met saffraan, dit is een delicatesse van de stad en is een gelei wat vooral erg naar saffraan proeft.
  • Oesters
  • Sel de chatau, dit is speciaal zout uit de regio
  • Kaviaar van de Aquitaine, dit is speciaal kaviaar waar grote korrels bij in zitten

Dit zijn een aantal voorbeelden van eten dat daar als delicatesse of traditioneel eten gezien  wordt, dit soort eten kan je natuurlijk niet in elk restaurant verkrijgen maar wel in veel restaurants. Vooral oesters en kaviaar wordt veel gegeten in de stad, dit zou je dan ook veel zien wanneer je een restaurant binnenloopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *