Hoe maak je je koffie lekkerder?

Voor de allerlekkerste koffie uit die professionele koffiemachine op kantoor kan je het beste deze vier tips volgen. Zo heb jij elke dag een lekkere kop koffie op werk!

  1. Gebruik verse bonen

Je kan zonder twijfel het beste verse bonen halen die enkele dagen voor je ze gebruikt geroosterd zijn. Deze kan je kopen bij Gio Coffee of bij je lokale koffiebranderij. Zo krijg je de uiterste smaak uit jouw koffie boon. In vergelijking met koffie uit de supermarkt zijn gespecialiseerde koffiezaken zeker beter als je proeft. Dit komt doordat de koffiebonen in de supermarkt al een langere tijd in de schappen staan te verteren. Zo zijn je koffiebonen helemaal niet vers meer!

  1. Maar hoe houd je koffiebonen langer vers?

Je hoort koffiebonen altijd in luchtdichte containers te bewaren die het liefst ook licht dicht zijn, licht zorgt er namelijk voor dat de koffiebonen uitdrogen. Koffiebonen hoor je ook nooit gekoeld te bewaren, dit zorgt er namelijk dat ze veel vocht, geur en smaak opnemen. Ook het invriezen van koffiebonen wordt afgeraden. het allerbeste is dat er om de vijf tot zeven dagen verse koffiebonen worden geleverd en deze op kamertemperatuur te bewaren.

  1. Schoon water gebruiken

Het ergste voor koffie is om geen schoon water te gebruiken wanneer je deze zet. Denk bijvoorbeeld aan het water in andere landen waar chloor en andere chemicali├źn in zitten. Of denk aan water dat al een lange tijd in een kop stilstaat. Beter water zorgt voor betere koffie, dit komt door de mineralen die er in schoon water zitten. Deze geven koffie een lekkere smaak en zijn dus essentieel.

  1. Houd alles schoon

Als je schoon water moet gebruiken hoor je ook alles omtrent de koffie schoon te houden. Denk bijvoorbeeld aan het koffiezetapparaat. Deze moet maandelijks schoon gemaakt worden voor het beste resultaat. Maar ook de opslagcontainers horen schoongemaakt te worden na 2-3 maanden gebruik. Je maakt een koffiezetapparaat het beste zelf schoon met een azijnoplossing of de speciale schoonmaakmiddelen die je bij het professionele koffieapparaat voor op kantoor hebt gekregen. Spoel alles grondig af voordat het weer wordt gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *