In Oostende is er altijd wel iets te beleven

In Oostende, de koningin van de Vlaamse badsteden is er altijd wel iets te beleven

In Oostende, niet voor niets dé koningin van de Vlaamse badsteden, valt er altijd wel iets te beleven. Niet alleen in de zomer, maar in alle seizoenen en voor alle leeftijden. Naast zijn uitgestrekt en goed onderhouden strand en zijn gezellige zeedijk met vele stemmige winkeltjes, boetieks en goede restaurants valt er in Oostende nog zoveel meer te ontdekken. Deze stad heeft een lange geschiedenis. Je vindt er heel wat waardevolle en uitstekend bewaard gebleven gebouwen maar ook vele officieel erkende monumenten, musea,  een uitstekende infrastructuur voor de sportieve vakantiegangers en een bruisend nachtleven in het stadscentrum.

Vestingsstad

Oostende was ooit een bekende vestigingsstad. Blikvangers op dit vlak zijn ongetwijfeld het schip "Mercator" uit 1932 en fort Napoleon. Naast zijn sfeervolle kunstlijn telt Oostende ook veel mooie natuurparken midden het drukke stadscentrum. Uitgelezen plaatsen om er even te verpozen. Eén ervan is het Koninklijk Park met zijn prachtige Japanse tuinen of het Leopoldpark met prachtige waterpartijen.

Visrestaurants en de vistrap 

Op bezoek in Oostende moet je naast een van de vele visrestaurants zeker ook de bekende vistrap bezoeken. Op deze openlucht vismarkt aan de Visserskaai kun je dagelijks de vangst van de dag kopen voor een prikje. Rechtstreeks van het schip op je bord, verser kan het niet. Vooral 's morgens als de visserssloepen in de haven arriveren is het aanbod er vers en verscheiden. Vooral de Oostendse garnaal is er erg populair. Bekende visrestaurants bevinden zich in de onmiddellijke omgeving van deze vistrap, elk met hun specialiteit.

Noordzeeaquarium

Aan de Visserskaai vind je een zeeaquarium met ruim zestig soorten waterdieren verspreid over enkele aquaria. Het gebouw werd vroeger gebruikt als garnaalmijn.

Fort Napoleon

In een vestingsstad zoals Oostende mag een fort uiteraard niet ontbreken. Het Fort Napoleon dateert uit 1811 en werd in opdracht van Napoleon gebouwd omdat hij een aanval vanuit Engeland vreesde. Het gaat om een vijfhoekig fort dat vooral dienst deed als verblijfplaats van militairen en als wapenopslagplaats. Vandaag is er een museum gehuisvest dat heel wat waardevolle voorwerken uit de geschiedenis van Oostende toont.

Mercator

Deze zeilboot trekt jaarlijks duizenden toeristen. Dit museumschip uit 1932 was ooit een opleidingsschip voor de koopvaardij. Mercator heeft 15 zeilen en haalde op de beste dagen een topsnelheid van 13 knopen. Het schip bezocht Paaseiland, Congo en Lissabon. Andere bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf in Oostende zijn de Atlantikwall na de Tweede Wereldoorlog, het James Ensor Museum en het Mu.Zee Art Museum.

Bruisend nachtleven

Oostende kent ook een bruisend nachtleven met stemmige caféés, bars, dancings en een kursaal waar je een gokje kunt wagen. Overdrijf daar niet mee, want je bent al vlug gokverslaafd. In dat geval kun je niet vlug genoeg contact opnemen met het diagnostisch centrum om je van je verslaving zo vlug mogelijk af te helpen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *