Kattenvoer voor jouw katten, wat is nu het beste?

Wanneer je beschikt over katten of van plan bent om een kat te kopen, heb je waarschijnlijk wel gemerkt dat er onwijs veel keuzes te maken zijn op het gebied van voeding. Zo kun je kiezen voor de standaard kattenbrokken, maar zijn er ook opties voor natvoer, dieetvoeding, biologische voeding en meer. Voor je kat is het vooral van belang om gezond en fit te blijven. Het is hierbij belangrijk dat je een uitgebalanceerd voedingspatroon aanhoudt, waardoor de kat gezond en fit zal gaan opgroeien. Het type voeding is afhankelijk van de factoren zoals de leeftijd, het ras, de hoeveelheid beweging en de aanleg voor klachten. In dit blog geven we je een aantal tips hoe je nu de juiste keuzes maakt op het gebied van kattenvoeding, zodat jouw kat de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en gezond zal leven!

Standaard kattenvoer

De meest bekende vorm van kattenvoer is het standaard kattenvoer. Wanneer jouw kat verder geen klachten heeft en normaal zal eten, is dit de meest aanbevolen optie. Je helpt je kat om mooi en gezond te blijven, terwijl je ook niet erg veel aan zult hoeven passen aan het voedingspatroon. Afhankelijk van of er meerdere katten in het huishouden zijn, kun je een keuze maken voor het soort voer. Meerdere katten betekent uiteenlopende behoeften aan voeding, waardoor het aan te raden is om jezelf hier goed over te laten informeren door een specialist of dierenarts. 

Geef je kat gezonde voeding!

Naast de standaard voeding voor katten zoals de algemene kattenbrokken, is er ook een mogelijkheid om je kat te voeren met gezondheidsvoeding. Onder de gezondheidsvoeding valt alle hoogwaardige voeding die je normaal gesproken aan dient te schaffen bij de dierenarts. Ook is er een keuze te maken voor biologisch kattenvoer. Dit specifieke voer bestaat uit de juiste voeding voor ieder specifiek ras, waarbij er 100% biologische ingrediënten zijn gebruikt voor de juist voeding voor je kat!

Dieetvoeding voor katten

Nu is het doel natuurlijk om zoveel mogelijk katten te voeren met standaard kattenvoer, maar is het helaas zo dat vele katten moeten leven met problemen en pijntjes. Sommige katten hebben namelijk last van bijvoorbeeld hun gewrichten, huid, maag- darmen, nieren, blaas of hebben zij te maken met overgewicht, waardoor het aan te raden is om te kiezen voor dieetvoeding bij katten die deze problemen hebben. Zo is er bijvoorbeeld voeding te verkrijgen die nier- en blaasproblemen ontnemen en de voeding hier specifiek rekening mee houdt, maar geldt dit ook voor alle andere problemen. Laat je kat langzaam wennen aan het nieuwe voedingspatroon, geef hem of haar geen andere soorten snacks en voeding en zorg ervoor dat je kat gezond en fit zal blijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *