Suikervrije granola is een mythe

suikervrije granola

Als je suikervrije granola wilt kopen kom je al snel van een koude kermis thuis. Omdat granola altijd een mix is van granen, noten, pitten zaden en gedroogd fruit. Veel hiervan wordt geroosterd in olie en suikers zoals honing. Honing en fruit bevatten van zichzelf al suiker, dus eigenlijk is suikervrije granola kopen praktisch onmogelijk.

Geen suikervrije granola, maar wat dan wel?

De producten in granola bevatten van zichzelf al suiker, dus wat zijn de opties als je minder suiker wilt nuttigen? Je kan kiezen voor de suikervrije granola van Havery. Bij deze granola zijn er geen geraffineerde suikers toegevoegd. Stukjes chocolade zijn vervangen voor cacaopoeder en de stukjes fruit zijn met mate toegevoegd om de hoeveelheid suiker tegen te gaan. De suikervrije granola wordt geroosterd in ahornsiroop. Deze is ongeraffineerd en bevat nog voedingstoffen die je lichaam kan omzetten in energie.

granola

Is suiker echt een boosdoener?

In principe is suiker niet slecht voor je. Je lichaam heeft suiker nodig want suiker veranderd je lichaam namelijk om in energie om te kunnen functioneren. Echter, als je hier te veel van eet dan kan dit voor wat problemen zorgen zoals overgewicht en darmklachten. De reden waarom dit een probleem is geworden is omdat mensen niet beseffen is dat ze veel meer suiker nuttigen dan ze eigenlijk denken. In veel producten zit ook suiker in verwerkt, ook in producten waarvan je het niet zou verwachten dus ook de producten waarop staat geen suiker toegevoegd. In deze producten zit geconcentreerd fruitsap wat ook suiker is.

Volledig suikervrij eten is eigenlijk geen goede optie want suiker zit ook in groente en fruit. Kortom we hebben suiker nodig om te kunnen functioneren echter moet je er wel opletten dat je het met mate eet zodat erge problemen kan voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *