Tips voor de beste outdoorchef bbq

De zonnestralen dringen op dit moment voor het eerst dit jaar op de juiste plek de dampkring binnen. Hoewel het pas februari is, voelt het al als lente in ons land. De eerste rokjesdag heb ik reeds mogen noteren. Uit het raam zie ik bovendien mensen met zonnebrillen op, picknickmanden ter hand en ijsjes in hun mond. Ik vind het fantastisch. Voor mij kunnen de warme maanden niet vroeg genoeg beginnen. Binnenkort staan de percelen van de volksbuurtjes weer vol met tuinstoelen en koelboxen, terwijl de kinderen ronddartelen op een trampoline. En voor mij persoonlijk het belangrijkste: ook de damp van barbecues zal binnenkort naast zuurstof, stikstof en CO2 (en een vleugje van uitlaatgassen) een dominante plek innemen in de luchtsamenstelling van de stad.

De trots van een outdoorchef bbq

Ik voel me in dit leven het meest in mijn element als ik met een schort om voor een sissende barbecue sta. Als een dirigent beweeg ik mijn tang en zorg ik dat de stukken vlees aan alle kanten gaar worden. Normaal gesproken bied ik me altijd als vrijwilliger aan op andermans feestjes om de barbecue te bemannen, maar dit jaar wil ik een stapje verder gaan. Ik wil graag een eigen barbecue aanschaffen. Om een echte outdoorchef bbq te worden, is het natuurlijk essentieel om er eentje in huis te hebben.

De verschillende smaken in de aanschaf van een barbecue

Er zijn diverse mogelijkheden voor de outdoorchef bbq in spe. Allereerst is er de keuze tussen een gas-, kolen- of elektrische barbecue. Een gasbarbecue is snel op temperatuur, een elektrische barbecue is gemakkelijk in gebruik en een kolenbarbecue is geen van beide. Toch gebruik ik zelf het liefst een barbecue die op kolen brandt. Het aansteken van de aanmaakblokjes, het toezien dat de kooltjes goed op temperatuur raken en het zachte sissen van de gloeiende briketten. Voor mij is het een onderdeel van de romantiek. Daarnaast heeft een barbecue tegenwoordig allerlei toepassingen die je als outdoorchef bbq vroeger op gevoel moest doen. Er is een ingebouwde temperatuurmeter, waardoor je het vlees op de perfecte temperatuur kunt braden. Ook is er een druipschaal, die je kunt vullen met water zodat het vlees mals blijft. Uiteindelijk heb ik een kolenbarbecue aangeschaft met alles erop en eraan op Godu.nl, waarbij ik voor minder dan 200 euro klaar was. Ik kan niet wachten om de buren deze zomer te laten zien wie de nieuwe outdoorchef bbq van de wijk is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *