Tips voor het maken van de lekkerste kippenragout

lekkerste kippenragout

Kippenragout uit blik. Wie dat nooit op heeft… weet niet wat ‘ie mist, of heeft smaak (en noemt het waarschijnlijk al zijn hele leven vol-au-vent)! Want hoe simpel en smakelijk deze lekkernij uit blik ook is, zelfgemaakt is het nóg smaakvoller! En om de lekkerste kippenragout te maken hoef je helemaal geen goede kok te zijn. Het zou één van de eerste gerechten moeten zijn die je als beginnend kok kan bereiden. En met deze tips weet je hoe je ragout heerlijk wordt!

Niet alleen de ingrediënten zijn belangrijk, je kookgerei speelt zeker mee in de smaak. Kies voor een soeppan om de kip in te garen. Deze zorgt er het beste voor dat de grote hoeveelheid vloeistof langere tijd op laag vuur verwarmd wordt. Hierdoor wordt je kip mooi gelijkmatig gaar. Niemand wil natuurlijk te droge of zelfs rauwe kip in de ragout. Voor de roux en later de ragout is een steelpan met dikke bodem aan te bevelen. De dikke bodem zorgt ervoor dat je roux niet snel zal aanbranden. Daarnaast meng je je roux natuurlijk met een garde tot een ragout om klontjes te voorkomen. En niet per se lekkerder, maar als het toch om goed kookgerei gaat kunnen goede, scherpe messen natuurlijk niet ontbreken.

lekkerste kippenragout

Voor de lekkerste kippenragout gebruik je natuurlijk alleen de beste ingrediënten. Bij voorkeur maak je de kippenbouillon dan ook zelf. Daarna gebruik je verse kip om in de bouillon te garen. Zo’n lekkere kip van de slager, niet zo’n waterkip uit de supermarkt, daar zit geen smaak aan. Verse champignons of andere paddenstoelen mogen eigenlijk ook niet ontbreken, maar als je gasten ze echt niet lusten kook je deze gewoon stiekem mee met de kip en vis je ze er later weer uit. Merken zij niks van, maar je hebt wel de goede smaken in je ragout. Qua kruiden kun je wat variëren. Peterselie kan, hoeft niet. Foelie maakt je ragout erg lekker, maar over een extra blaadje laurier zal ook niemand vallen. Voor de roux gebruik je patentbloem en roomboter. Geen margarine of olie, met roomboter is het zoveel lekkerder. En om je kippenragout lekker romig te maken roer je er op het laatst kookroom, crème fraîche of slagroom door, daarin heb je wat meer vrijheid en variatie om evengoed een heerlijke kippenragout op tafel te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *