Tuin opknappen in de winter? Een must-do!

 

Waarom zou je nu je tuin opknappen als het toch koud is? Je gaat er nu toch niet in zitten of lekker barbecueën! Maar daarom is het juist nu de perfecte tijd om je tuin op te knappen. Omdat je nu niet druk bent met in je tuin luieren én je waarschijnlijk veel tijd meer hebt door corona, heb je juist nu de ruimte om wat aan die vergeten tuin te doen. Als het mooie weer er dan weer aankomt, is je tuin helemaal klaar voor zwoele zomeravonden en gezellige barbecues. Lees in deze blog hoe je zo’n tuin opknappen het beste kan aanpakken, waar je het beste mee kunt beginnen en welke dingen belangrijk zijn om te kopen voor de perfecte tuin. 

Stap 1: Het oerwoud kappen 

Allereerst is het belangrijk om je tuin even goed aan kant te maken. De meeste mensen die al lange tijd niks aan hun tuin hebben gedaan, hebben metershoge bomen waardoor de zon de tuin niet meer in kan, onkruid dat de tegels compleet bedekken als een soort vloerkleed en een paar planten waarvan je niet eens meer kunt herkennen wat voor planten dit zijn. Het is dus belangrijk om hier mee te beginnen. En zeker omdat dit best een klus kan zijn waar je nog wel een aantal weken mee bezig bent. Het is dus belangrijk om hiermee te beginnen voordat je meubels besteld, want dit moet eerst gedaan zijn. En als het teveel werk is, moet je er misschien over nadenken om een handjevol vrienden op te trommelen of een tuinman in te schakelen. 

Stap 2: Goede tuinmeubels 

Daarnaast is het belangrijk dat je goede tuinmeubels hebt, zoals een heerlijke loungeset waar je in de zomer lekker op kunt luieren. Wat belangrijk is om op te letten bij het kopen van meubels voor je tuin, is dat deze meubels ook echt gemaakt zijn om buiten te staan. Natuurlijk moet je de kussens bijvoorbeeld altijd wel van je loungebank tuin afhalen, maar als de meubels maar tegen allerlei weersomstandigheden kunnen dan is het goed! Het is namelijk zonde als je een dure loungebank of loungeset aanschaft en je deze na een jaar al weg kunt gooien doordat deze de regen niet heeft overleefd. Dat is enorm zonde van je geld natuurlijk! 

Stap 3: Voor de gezelligheid

Tot slot wil je natuurlijk de tuin, naast geschikt om in te luieren en leven, ook een beetje knus en gezellig maken. Gewoon de puntjes op de i zetten, zoals ze dat noemen! Dit kun je doen door verschillende tuinaccessoires aan te schaffen bij winkels zoals bijvoorbeeld de Xenos, de Action of Fonq.nl. Ze verkopen hier talloze decoraties die juist geschikt zijn voor buiten, zoals lichtsnoeren, lantaarns of hangmatten. Ook kun je natuurlijk kussentjes en dekentjes kopen voor op de loungebank, die je aan het einde van de dag of avond kunt opbergen in de garage of in een schuurtje. En tot slot is je tuin absoluut niet compleet zonder een vuurkorf om je marshmallows boven te roosteren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *