Wil jij gezond(er) eten? Maak dan eens een smoothie bowl!

Door onder andere gezond te eten blijf je gezond. Echter, het is voor veel mensen nog een behoorlijke taak om gezond te eten. Je gaat immers gemakkelijk in de fout. Even naar de Mcdonalds of even een patatje op de markt. De verleidingen zijn alom vertegenwoordigd en daardoor is het moeilijk om altijd gedisciplineerd gezond te eten. Wil jij graag wat gezonder eten? Dan hebben wij een mooie uitkomst voor je: de smoothie bowl! Dit is een maaltijd waarin je eindeloos kunt variëren, die zeer gezond en ook nog eens lekker is! In dit artikel gaan we dieper op de smoothie bowl in: hoe maak je er een en waarom is het zo gezond? Je leest het in dit artikel! 

Smoothie bowl, wat is dat eigenlijk? 

Zoals de naam al doet vermoeden is het een gerecht dat je uit een kom eet, zo zijn er nog wel meer bowls, zoals bijvoorbeeld de acai bowl. De smoothie bowl heeft een aantal basisingrediënten die veelal aan de basis staan van het gerecht. Dit zijn: magere kwark of een plantaardige melk, zoals amandel- rijst- of sojamelk. Daarnaast bevroren fruit, zoals: aardbei, banaan of kiwi. Aangevuld met granola of muesli en afgetopt met walnoten, vers fruit, kokosvlokken of chiazaad. Dat is de basis. Maar, het mooie aan de smoothie bowl is dat je het zo gek kunt maken als dat je zelf wilt. Je kunt namelijk ook groenten, honing, chocolade en andere zaken toevoegen. De mogelijkheden om te variëren met een bowl zijn oneindig, het eten van een smoothie bowl wordt dus nooit saai! 

Hoe gezond is een smoothie bowl? 

Leuk dat je kunt variëren met een bowl, maar hoe gezond is een smoothie bowl eigenlijk? Het antwoord daarop is: je kunt het zo gezond maken zoals je zelf wilt. Als je de bowl vol stopt met verschillende soorten fruit, groenten, noten en zuivel dan zul je allerlei gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen. Doe onderzoek naar de voeding die je in de bowl stopt en probeer zoveel mogelijk te variëren om dus zoveel mogelijk gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Op die manier maak je de bowl niet alleen heel lekker voor jezelf, maar ook heel gezond! Let wel op, teveel van iets eten is ook weer niet goed. Dus houd het bij 1 bowl per dag, bijvoorbeeld voor ontbijt of als lunch. 

Hoe maak ik een smoothie bowl? 

Ben jij overtuigd en wil je graag een smoothie bowl maken, maar weet je niet hoe? Het is zeer eenvoudig. Volg het onderstaande stappenplan en jij hebt een overheerlijke smoothie bowl voor jezelf. 

  1. Stop de plantaardige melk of de magere kwark samen met het bevroren fruit in de blender en mix het tot het egaal is. 
  2. Giet het vervolgens in een kom en vul de kom aan met aanvullende ingrediënten naar wens. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *